Yara Nawzad på jobb med ordfører Rune Høiseth

En meget motivert Yara Nawzad fra 8A på Hedrum ungdomsskole har jobbet med ordfører Rune Høiseth i dag i anledning Operasjon Dagsverk. Årets prosjekt støtter ungdoms kamp for rettigheter i Colombia, etter over femti år med borgerkrig.

Yara har deltatt aktivt gjennom ordførerens hverdag og begge sitter igjen med et veldig godt inntrykk av hverandre. Vi kan nok forvente å se mer til henne og hennes flotte samfunnsengasjement i framtiden!

Operasjon Dagsverk er Norges største solidaritetsaksjon av, med og for ungdom. Gjennom Internasjonal Uke lærer norske skoleelever om internasjonale problemstillinger og hva årets OD-prosjekt er, før de selv tar stilling til om de ønsker å jobbe på OD-dagen eller ikke. Hvert år faller OD-dagen på den siste torsdagen i oktober.

Operasjon Dagsverk har blitt arrangert nesten hvert år siden 1964, og støtter alltid utdanningsprosjekter for ungdom i Latin-Amerika, Afrika og Asia kanalisert gjennom en norsk bistandsorganisasjon. For en oversikt over hvilke land Operasjon Dagsverk har hatt prosjekter i, kan du gå inn på det interaktive verdenskartet på OD sine nettsider: www.od.no