Larvik er vertskap for kulturskoledagene

Kulturskoledagene 2016-2017 arrangeres i Larvik denne uka, tirsdag 31. januar og onsdag 1. februar 2017. Larvik har det siste av fem slike arrangement dette skoleåret, etter Førde, Tromsø, Molde og Stjørdal.

På Kulturskoledagene i Larvik skal mange i ilden med bidrag av ulike typer. Etter kunstnerisk åpning og velkomsthilsen, holder Lene Gravlie fra Kulturtanken og Tine Tyldum fra JM Norway åpningsforedraget "Kulturskolen som inkluderende arena". Dette fokuserer hvordan kulturskolene kan arbeide opp mot flyktninger og innvandrere.

Etter åpningsforedraget venter en lunsj før det fortsetter med flere foredrag og en paneldebatt ledet av Geir Helljesen og med politikere, kommunalsjefer, kulturskoleansatte i panelet som skal diskutere hvordan kulturskolen kan fungere som kommunens kulturelle ressurssenter.

Det blir flere verkstedkurs og andre innslag, det meste med klare relasjoner til den nye rammeplanen for kulturskolen. Både Bølgen Kulturhus og lokaler ved Larvik kulturskole benyttes til gjennomføringen av arrangementet.

Det hele avsluttes tirsdag ettermiddag på Bølgen med et foredrag ved Eirik Newth, titulert "Fremtidens kulturskole".

Larvik kulturskole står for de kunstneriske innslagene til konferansen.

Program Kulturskoledagene 2016-2017 i Larvik