Digital post fra Larvik kommune via Altinn

Larvik kommune satser digitalt for å kunne tilby raske, sikre, miljøvennlige og økonomisk fornuftige tjenester. Kommunen mottar svært mange henvendelser hvert år som resulterer i oppfølging og saksbehandling. Larvik kommune har startet gradvis innfasing av digital post til innbyggere og virksomheter/organisasjoner - som åpnes via Min meldingsboks i Altinn.

Utgående post sendes gjennom KS SvarUT i kommunens saksbehandlingssystem WebSak og mottager får da tilgang til forsendelsen med en gang via Altinn og varsles i sms/epost. Innstillinger for varsler i Altinn finnes under Profil, roller og rettigheter. I meldingsboksen ligger det da en lenke som går til KS SvarUt sitt forsendelsesarkiv der man kan lese brevet og eventuelt lagre dette lokalt. Brevet blir slettet etter 3 måneder.

KS SvarUT håndterer også avvik, og da sendes posten som brevpost via sentral utskriftsleverandør. Avvikene er at posten ikke er åpnet i løpet av to virkedager, at forsendelsen ikke er påført fødselsnummer eller organisasjonsnummer, at mottager har reservert seg mot kommunikasjon på nett eller at mottager ikke er registrert i Altinn.

Gradvis innfasing av digital post

Samfunnskontakt (alkoholbevilling og kontroll) og Areal og teknikk (byggesak) er allerede i gang med å sende ut digital post. Og skolesekretærene følger nå opp. I løpet av året vil veldig mye av posten kommunen sender ut være digital.

Digital post til virksomheter og organisasjoner

I Altinn er det normalt bare daglig leder og styreformann som har tilgang. Det kan være fornuftig å delegere rolle og rettighet til å åpne post på vegne av virksomheten til administrativt personale. Det er også mulig å sette opp en varslingstjeneste i Altinn slik at det er administrativt personale som får melding når det kommer ny post til virksomheten/organisasjonen via Altinn. Innstillinger finnes under Profil, roller og rettigheter.

Altinn brukerservice

Ved spørsmål om bruk av Altinn, kontakt Altinn brukerservice