Heyerdahl byen

Larvik Kommune vil nå gjøre mer for å hedre Thor Heyerdahls navn. I løpet av et 3 årig prosjekt skal vi befeste Thor Heyerdahls navn til Larvik og gjøre byen kjent som hans fødeby, både i Norge og internasjonalt. Vi vil skape nye attraksjoner og opplevelser rundt kjerneverdier som innovasjon, eventyrlyst og åpenhet.

Prosjektbeskrivelse

Det er bare ett sted Thor Heyerdahl er født: Larvik. Dette er utgangspunktet for Larvik kommunes engasjement og satsing på å synliggjøre den oppdagelsesreisendes barndom og oppvekst i Larvik. Planen har som utgangspunkt for videre satsing i Larvik kommune at det fortsatt er behov for å synliggjøre Thor Heyerdahl her.

Thor Heyerdahl ble født i Larvik 6. oktober 1914. Hans liv, forskning, ekspedisjoner og ikke minst hans glødende engasjement rettet mot miljøvernarbeid og fredsarbeid har gjort Thor Heyerdahl til en av de mest berømte og anerkjente Nordmenn gjennom tidene. Han var som ung glad i dyreliv og natur og gjorde barndomshjemmet i Steingata 7 nesten om til et museum. Kanskje hans oppvekst og ungdomstid i Larvik hjalp til å forme mannen som senere skulle bli kjent for farefulle og berømte ekspedisjoner som Kon-Tiki og Ra!

Helt frem til sin død i 2002 la Heyerdahl aldri skjul på sine aner fra Larvik, han var heller tvert imot stolt av sine røtter. Thor Heyerdahl ble hedret med mange æresbevisninger fra en hel verden og fikk statsbegravelse da han gikk bort 18. april 2002.

Thor Heyerdahl ble den første æresborgeren av Larvik, og har satt en rekke spor etter seg i kommunen:
Thor Heyerdahl videregående skole;
Monument av Thor Heyerdahl signert Nico Wideberg på Tollerodden;
Heyerdahl Instituttet;
Gatenavn;
Sjøfartsmuseet;
Barndomshjemmet, Steingata 7

Thor Heyerdahl statue

 

Heyerdahl-byen prosjektet ble avsluttet i 2010.