Vi bringer verden til Larvik!

Torsdag 19. juni lanseres programmet for Heyerdahl 2014 markering i Larvik med The Thor Heyerdahl Institutt i spissen. Larvik kommune har sammen med instituttet laget et program for alle målgrupper og interesser og Feiringen av Thor Heyerdahls 100 års jubileum viser aktualiteten i hans engasjement.

24. september byr The Thor Heyerdahl Institute på en fullspekket ettermiddag med spennende innslag ledet av konferansier Arne Hjeltnes. Årets hovedtaler er professor Mohan Munasinghe, tidligere visepresident i FNs klimapanels (IPCC) som ble tildelt Nobels Fredspris sammen med Al Gore i 2007. Videre får vi høre markante personer som kulturminister Thorild Widvey, marinbiolog Thor Heyerdahl jr, forfatter og arkeolog Øystein Kock Johansen, og professor Terje Tvedt.

«Konferansen er åpen for alle,» sier prosjektleder Tonje Husa, «og vi håper på en fullsatt Bølgen den 24. september og at dette blir en meningsfull møteplass for næringsliv, politikere, fagpersoner og studenter fra hele Østlandet.» Årets tema er så pass viktig at Instituttet har fått med seg flere på laget. NHO Vestfold, Norwegian og Labo er med, i tillegg til Larvik kommune.

Ikke bare den vitenskapelige skal markeres, men også det kulturelle! Det markeres med en storslått konsert med kulturutveksling mellom Norge og Italia. Denne jubileumskonserten byr på nydelig klassisk musikk fra Vestfold Symfoniorkester og koret Tunklang fra Larvik sammen med den norske sopranen Marianne Folkestad Jahren og Martin Hatlo, baryton. Fra Thor Heyerdahls by i Italia Andora, kommer anerkjente Massimilano Viapiano, baryton, og Alessandro Mundula, tenor. «Det er viktig for oss at mange for anledning til å feire Thor Heyerdahl og vi har derfor satt billett prisene forholdsvis moderate,» sier instituttets leder, Beate Bjørge. Hun håper mange lokale vil ta seg turen til Bølgen den 24. enten til konferanse eller konsert.

Larvik kommune og The Thor Heyerdahl Institute har samarbeidet mye rundt jubileumsåret, og i tillegg til konferanse og konsert blir det utstilling, kunst, foredrag, aktiviteter for barn og unge og ikke minst teater forestilling «Vesle Thor». Gillian Hockly, prosjektleder i Larvik kommune, er veldig fornøyd med samarbeidet som har gjort det mulig å lage et program for alle og med stor fokus på det lokale befolkning, «Det er ikke hverdag vi får anledning til å feire 100års jubileet til en av de mest kjente nordmenn gjennom tidene, og dette må vi ikke gå glipp av» sier hun!

Meld deg på konferansen her.

Last ned programmet for The Thor Heyerdahl International Day 2014