Farriskilden i Larvik

Norges naturlige mineralvann.

Kilde i vakre omgivelser
Larvik ligger omkranset av en spennende og mangfoldig natur. Den flotte naturen har formet kommunens mest berømte bysbarn, Farris.

Kontinuerlig produktutvikling
Den opprinnelige hvite Farrisen har opp gjennom årene blitt lansert i flere nye varianter. Først kom Farris Blå, med litt mindre kullsyre. Så ble Farris tilsatt en dråpe sitron og vi fikk Farris Gul. I 1995 ble Farris Grønn introdusert, nå med en dråpe lime. Tanken var å beholde det friske krystallklare kildevannet, men oppnå en ny og spennende smak.
De nye Farris-variantene ble tatt svært godt imot og gjorde at salget av Farris økte. Utviklingen har sørget for at stadig nye grupper mennesker velger Farris - både på grunn av renheten og den friske smaken.

Farris til hele Norge
Ringnes Farris i Larvik produserer og leverer Farris til hele landet, og Farris har rukket å bli et begrep i Norge.
I over 80 år har det krystallklare kildevannet blitt tappet fra kildene i Larvik. Først fra Kong Haakons og senere fra kong Olavs kilde. Farris dominerer markedet for naturlig kildevann i Norge, og ble i 1995 kåret til Norges sterkeste merkevare. Fra anlegget i Larvik kjører Ringnes hvert år ut flere titalls millioner liter Farris til butikker, restauranter, kiosker og bensinstasjoner.

Fra kurbad til mineralvann
Kildene ved foten av Bødkerfjellet i Larvik har vært kjent blant byens befolkning i flere hundre år. Kildene ble imidlertid ikke kommersielt utnyttet før rundt 1840, da Karen Linaae etablerte et lite kurbad her, på folkemunne kjent som Karens Svovelbad.
Det tok ikke lang tid før kildenes helsebringende effekt ble kjent i medisinske kretser. I 1858 ble badet avviklet.
Noen år senere ble Larvik Bad opprettet ved kilden. Det var overlegen ved badet, Dr. Natvig, som lanserte ideén om å tappe kildevann på flasker. I 1906 startet tappingen, og i 1915 fikk Farris sitt navn.
Over 80 år etter at den første flasken med Farris så dagens lys, er kildevannet Norges mest solgte mineralvann.

Formet av isen
Landskapet ble i stor grad formet mot slutten av siste istid for 10 000 år siden. Isen formet blant annet morenen hvor Bøkeskogen og Farriskildene har sitt utspring.
Det passer derfor godt å nyte en iskald Farris i den hjemlige omgivelser.